Geen brug te ver voor Sjoerd Frielink!
In opdracht van Meerdink Bruggen heeft Sjoerd Frielink bijgedragen aan een bijzonder project met historische waarde in Den Bosch bij het Bolwerk Sint-Jan.

Deze plaats heeft een bijzondere historische waarde. In de 14e eeuw had Den Bosch een stadsmuur en ter hoogte van het Bolwerk Sint-Jan bevond zich in de 14e eeuw de Koepoort. Een poort was een kwetsbaar punt in de verdediging van een stad en dus werd in 1528 het Bolwerk Sint-Jan aangelegd ter verdediging van de stad.

Vandaag de dag wordt op de plek van deze middeleeuwse stadspoort het informatiecentrum Bolwerk Sint-Jan gerealiseerd. Het bolwerk wordt gereconstrueerd op de restanten van oude muurdelen. Tijdens de bouw van het informatiecentrum zijn zelfs archeologische vondsten in het ontwerp van gebouw gedaan.

Sjoerd Frielink Multidiensten heeft in opdracht van Meerdink Bruggen geassisteerd bij diverse werkzaamheden bij het bolwerk. Zo heeft Sjoerd Frielink verschillende grondwerkzaamheden vanaf het water uitgevoerd en is er geassisteerd bij het hijen. Tevens zijn er met behulp van de machines en de kunde van Sjoerd Frielink vanaf het water vlonders aangelegd. Over een tijdje kan vanaf hier genoten worden van de zon aan het water, en dat op een bijzondere plek waar eeuwen geleden een verdedigingswerk voor de stadspoort stond.

 

 

den bosch    den bosch

den bosch    den bosch

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht