Frielink Tuintip Mei

Onkruid wieden zonder schoffel!

Hovenier Edwin: “Terwijl je tuin nu lekker in bloei komt, steekt ook onkruid de kop op. Om ervoor te zorgen dat onkruid niet de kans krijgt om je tuin over te nemen, moet er toch echt onkruid gewied worden. Sommige mensen zweren bij schoffelen, waarbij je de grond losmaakt en tegelijkertijd onkruid doorsteekt, maar zelf ben ik daar geen fan van. Mijn schoffel ligt ongebruikt in m’n bus.

Voor de mooie siertuinen van onze klanten gebruik ik liever mijn handen en een greep. Terwijl je met een schoffel onkruid afsteekt, beschadig je ook de wortels van je planten. Zonde. Ik kies er daarom voor om onkruid met wortel en al uit de tuin te trekken en de grond los te steken met een riek. Zo breng je toch lucht in de bodem en kom je van je onkruid af zonder je planten te beschadigen. Een béétje meer werk, maar een mooier resultaat!”

Onkruid wieden met een greep of riek

Mooi; aan de slag!

    Scroll naar boven