Ontwerp en aanleg bloeiende tuin voor levensgenieters

Als we een tuin voor je ontwerpen, dan zorgen we dat ‘ie past bij je huis en je leven. De eigenaren van deze tuin zijn rasechte levensgenieters. Goeie gesprekken op het terras, koffie met een krantje in de ochtendzon of een lekker wijntje bij de tuinhaard… heerlijk. Maar dágenlang ploeteren met hark en snoeischaar… liever niet. Na een gesprek met de bewoners gingen we met het ontwerp aan de slag. Een feestje; want groen, bloemen en terrasjes… vinden we mooi!

Groen en kleur, zonder onkruid
Samen met de bewoners maakte onze ontwerper een beplantingsplan met twee grote borders vol kleurrijke vaste bloeiers. Daaromheen kwamen verschillende groene borders voor een rustige achtergrond. De borders zijn lekker dichtbegroeid zodat er geen ruimte voor onkruid is. Groen, kleur én nagenoeg onderhoudsvrij. Check!

Veel zichtlijnen
We stelden een indeling voor met één ruim hoofdterras en verschillende kleine, beschutte zitjes in het groen. Zo hebben de bewoners vanaf iedere plek een ander zicht op hun weelderige tuin én hebben ze steeds de beste plek om te genieten van de ochtend-, middag- en avondzon.

Binnen en buiten één geheel
Voor het terras kozen we dezelfde 60 x 60 tegels als in de woning, zodat binnen en buiten op een natuurlijke manier in elkaar overlopen. Met een mooie pergola betrokken we de hobby- en tuinkamer van de garage meer bij de tuin om ook daar meer één mooi geheel van te maken.

Grind voor goed regenwaterbeheer
De hoofdpaden kregen een mooie gebakken klinker. Voor de andere paden kozen we heel bewust voor grindverharding. Natuurlijk voor het speelse effect, maar ook voor een goede infiltratie van regenwater op eigen terrein. Met steeds drogere zomers, een slimme keuze!

Aanpakken met de bewoners
Na de goedkeuring van het ontwerp was het tijd voor wat groene (en zwarte) vingers. De bewoners sloopten eigenhandig hun oude tuin. Daarna namen wij het over. Met grof geschut hebben we het grondwerk uitgevoerd voor een lekkere basis voor zowel de terrassen, paden als borders. Daarna legden we de borders en paden aan en was het tijd voor de natuur om de rest te doen!

Lieve bewoners; bedankt voor de inspiratie en het vertrouwen! We wensen jullie veel levensgeluk op dit prachtige plekje!

Mooi; dat wil ik ook!

Scroll naar boven