Beregening

Water als bron van je groene tuin 

Als je veel energie in je tuin steekt, wil je natuurlijk dat hij er op zijn mooist bij ligt. In de zomer is regelmatig sproeien daarom een must. Met een beregeningsinstallatie, sproeier, druppelaar, vernevelaar of waterstopcontact geef je je tuin wat het nodig heeft! 

Een warme zondagmorgen; zeven uur. Terwijl jij nog lekker ligt te slapen, buiten de pop-up sproeiers omhoog en wordt je tuin fris gesproeid of beneveld. Klaar voor de hitte later op de dag. Vind jij het machtig mooi om in de zomer zelf op je slippers met je tuinslang rond te banjeren? Laat ons dan een paar waterstopcontacten installeren, zodat je je tuinslag of sproeier overal in kunt pluggen. Oók daar waar het zwembadje komt. Wat er ook bij jou, je tuin en je budget past; met een ondergronds slangenstelsel, geniet je extra van de zomer. We kunnen een beregeningsinstallatie natuurlijk prima aanleggen in je bestaande tuin, maar het meest ideale moment is bij de aanleg. Want terwijl wij het grondwerk voor je doen, is het een kleine moeite om daar het buizenstelsel voor je beregening in mee te nemen! Denk daarom altijd even aan water, bij de aanleg van je nieuwe tuin! 

Mooi; aan de slag!

  PROJECTEN

  Hier maakten we een beregeningsinstallatie:

  AANPAK

  Zo pakken we ’t aan

  • Advies

   Door slim te kijken naar je beplanting, de ligging en omvang van je tuin, je wensen en natuurlijk je budget, doen we je een voorstel voor de ideale beregening. Is grondwater mogelijk? Worden je planten blij van druppelen, vernevelen en/of sproeien? Komt het water straks volautomatisch uit onzichtbare sproeikoppen uit de grond, of past een handig waterstopcontact voor handmatige bediening beter? We adviseren wat bij jou past?
  • Zone-verdeling

   We delen je tuin op in zones, zodat elke plek straks door water bereikt kan worden. Zo scheiden we de waterafname, beperken we je pompcapaciteit en kunnen we goed aansluiten op de waterbehoefte van je tuin.
  • Aanleggen leidingen

   Vervolgens leggen we het ondergrondse leidingstelsel van tyleenslangen aan. Dat kan in een bestaande tuin, maar het meest ideaal is uiteraard om het ingraven van de leidingen meteen mee te nemen bij de aanleg van je tuin.
  • Plaatsen sproeikoppen, druppelaars, venevelaars of waterstopcontacten

   Hoe wordt het water verdeeld? We kunnen pop-up sproeiers installeren die alleen zichtbaar zijn terwijl ze sproeien, maar we kunnen ook vernevelaars, druppelleidingen of bijvoorbeeld waterstopcontacten installeren. We doen wat past bij je tuin en bij jou!
  • Aansluiten op waterpomp

   Voor het sproeien en omhoogstuwen van de sproeikoppen is voldoende waterdruk nodig. Zeker als je gebruik maakt van grondwater installeren we daarvoor een waterpomp.
  • Instellen bergeningscomputer

   Als je kiest voor een automatisch systeem, plaatsen we een beregeningscomputer die we voor je instellen. Via een stuurstroomkabel regelt de bergeningscomputer het sproeien van de zones in je tuin, zodat je er geen omkijken naar hebt.
  • En… sproeien maar!

  Scroll naar boven