Functionele bestrating

Bestrating voor stevig gebruik

Naast sierbestrating, leggen we ook functionele bestrating aan. Bij bedrijven, maar ook bij woonhuizen. Opritten, parkeerplaatsen, erven; groot of klein. We kiezen voor een oerdegelijke fundering met perfecte hellingsgraad voor afwatering en adviseren stenen die tegen een stootje kunnen. Daar kun je van op aan. 

Om te garanderen dat de bestrating er ook na het passeren van 100 auto’s nog strak bij ligt, adviseren we hoogwaardige, harde materialen zoals gebakken klinkers, betonklinkers of betontegels. We zorgen voor een goede fundering met juiste hellingsgraad of zelfs een straatkolk voor afwatering van regenwater. Functioneel, maar ook gewoon prachtig mooi! 

Mooi; aan de slag!

PROJECTEN

Deze functionele bestrating is van onze hand:

AANPAK

Zo pakken we ’t aan

 • Advies

  We komen graag bij je langs om al je ideeën en wensen door te nemen en een idee te krijgen van je tuin. We adviseren je over steen- en tegelsoorten, maar ook over praktische zaken als afwatering. Op basis daarvan maken we een ontwerp en een plan van aanpak.
 • Rooien of verwijderen

  Zodra je plan van aanpak akkoord is, komen we langs om je oude bestrating te verwijderen en beplanting te rooien of verplaatsen. Als je de stenen opnieuw wilt gebruiken, kunnen we het zand en vuil verwijderen met onze schudbak, zodat ze (eventueel elders) weer een ronde mee kunnen.
 • Grondwerk en afwatering

  Om ervoor te zorgen dat je bestrating niet verzakt of bij elke regenbui vol water komt te staan, graven we eerst een goede fundering met juiste hellingsgraad en plaatsen we eventueel drainage voor regenwater. Met ophoogzand garanderen we een perfecte vlakke ondergrond.
 • Straten

  We leggen de door jou gekozen stenen en/of tegels precies zoals met jou besproken. In het legverband van jouw keuze en volgens de afgesproken planning.
 • Aantrillen en invegen

  Zodra het straatwerk erin ligt, maken we ons paraderondje met trilplaat en bezem. We staan bekend om het netjes achterlaten van onze werkplek, dat maken we ook bij jou natuurlijk graag weer waar!
Scroll naar boven