Werkzaamheden Wooldstraat, Willinkstraat en Satinksplas

D’ran in de Wooldstraat, Willinkstraat en aan de Satinksplas!

Winterswijk! Bijna ons hele team is er geboren en getogen. We vinden het daarom donders mooi dat wij door de gemeente gekozen werden om de Willinkstraat, Wooldstraat en Satinksplas een stuk groener, koeler, droger en mooier te maken! Op deze pagina informeren we winkeliers, bezoekers en ander volk over alles wat we er uitspoken!

We zijn d’r helemaal klaar mee!

Het is zover! Met trots leverden we ons project op. Nu is het de beurt aan de natuur om het nóg mooier en groener maken de komende tijd! We danken ons team, al onze partners en natuurlijk de Gemeente Winterswijk  voor dit dondersmooie werk!

De status op Koningsdag 2024

De afgelopen weken is er stevig doorgepokkeld om bezoekers van ’t centrum tijdens Koningsdag een mooi voorproefje van de nieuwe Wooldstraat, Willinkstraat en Satinksplas te geven! Om tijdens het biertjes drinken wat te kieken te hebben, plaatsten we meteen weer wat verse, gezellige bordjes! De komende weken pakken we lekker door voor de laatste puntjes op de i, zodat ’t snel mooi groen mag worden!

 

Onze kekke bordjes in de media

Wat is ’t toch mooi om Wenterswieker te zijn! Om ’t centrum mooier en droger te maken, moeten we eerst ’n beetje rommel maken. En daar wordt natuurlijk niemand blij van. Daarom vroegen we Joris Bengevoord en consorten of we er niet een paar kekke borden bij mochten zetten. Gewoon, om de sfeer tijdens ’t winkelen er lekker in te houden. En daar zagen de ambtenaren de humor wel van in. Donders mooi, want vanaf onze kraan, op onze Facebookpagina, LinkedInpagina, Instagrampagina en in de media zien we dat ’t gewaardeerd wordt! Zo werd Sjoerd geïnterviewd door Omroep Gelderland (lees het hier terug), pakte de NOS het op en vond zelfs Dumpert er wat van! Dus dank jullie wel, ambtenaren van de Gemeente Winterswijk, dat we d’r een feestje van mogen maken! 🥳
.
Bord "Kiek uut! Bulten!"
Bord “Kiek uut! Bulten! (Voor de échte Wentersen: eigenlijk was ’t een knipoog naar Café ’t Weurden)

 

Bord "Betaal ik híer belastingcenten voor?"
Bord “Betaal ik híer belastingcenten voor?”


Mocht je benieuwd zijn:
d’r zijn nog meer borden!  😉

 

Dit zijn we aan ’t doen:

 

WE MAKEN HET DROGER

Met een goede afwatering, verlaagd straatwerk en nieuwe extra grote zijgoot zorgen we er allereerst voor dat er ook bij hevige regenval geen plassen water op straat blijven staan. Daarmee zorgen we ervoor dat de straat zich beter kan aanpassen aan het veranderende klimaat.

WE MAKEN HET GROENER

Eigenlijk maken we het niet alleen groener, maar een flinke bak kleurrijker! De Willinkstraat en Satinksplas krijgen veel kleurrijke plantenvakken en nieuwe bomen. Daarnaast komen er plantenbakken en -staanders die het straatbeeld een mooie boost geven. En leuk; een paar van de plantenbakken worden onderhouden door de winkeliers, dat brengt ook een fijn stukje gezelligheid!

WE MAKEN HET KOELER

De drie kastanjebomen aan de Willinkstraat waren niet meer gezond en moesten daarom helaas gekapt worden. Dat geeft ons meteen de kans om de ondergrond te verbeteren, zodat de vijf nieuwe bomen – die al vrij groot zijn als we ze planten – de kans krijgen om zich te settelen en lekker door te groeien. Daarmee zorgen we voor een fijn stukje koeling op de steeds hetere dagen en bereiden we de winkelstraat voor op het veranderende klimaat.

WE MAKEN HET MOOIER

Nieuw straatwerk, mooie grote bomen, fantastisch Wenters straatmeubilair en natuurlijk veel kleurrijke planten maken het straatbeeld mooier dan ’t al was. Op de Satinksplas komt een geweldig mooie, grote ronde bank rond de bomen, het Willinkplein krijgt een paar bankjes; natuurlijk allemaal uit de ambachtelijke handen van Grijsen Straatmeubilair.

Nieuwe situatie Willinkstraat vanaf de Wheme

Verbetering Wooldstraat en Willinkstraat Winterswijk

Nieuwe situatie Willinkstraat vanaf het WeurdenFrielink in de Wooldstraat en Willinkstraat

 

WE WERKEN SAMEN MET:

Het ontwerp van de vergroening ontstond in een fanatieke samenwerking tussen de Gemeente Winterswijk, ABH City, bewoners en ondernemers. Bij de uitvoering van hun plan, werken we samen met de toppers van:

 

DE ONTWERPEN VAN OKRA

Satinksplas
Satinksplas
Willinkplein
Willinkplein

Wil je meer weten over dit klimaatadaptieve project? Bekijk het op de projectpagina van de Gemeente Winterswijk!

Mooi; aan de slag!

    PROJECTEN

    Scroll naar boven